Alleen de beste materialen

Make yourself comfortable zeggen we bij GreenChair. En daarom kiest GreenChair voor de allerbeste materialen voor een zorgeloos buitenleven. Welke materialen we gebruiken, dat lees je hieronder.

GreenChair is trots op haar kwalitatieve en weerbestendige buitenmeubelen waarmee je optimaal kunt genieten van de zomerzon. Maar die ook tegen een flinke regenbui bestand zijn. De tuinmeubelen van GreenChair zijn hoogwaardig afgewerkt en staan garant voor jarenlang buitenplezier. GreenChair biedt 5 jaar garantie op de aluminium tuinmeubelen en 2 jaar op de stalen tuinmeubelen. Om de levensduur van jouw tuinmeubelen te verlengen is (beperkt) onderhoud van belang. Hieronder vind je alles over de gebruikte materialen en over hoe je jouw tuinmeubelen het beste kunt onderhouden. Daarmee garandeer jij jezelf jarenlang buitencomfort.

1. Aluminium

Aluminium wordt veel gebruikt in frames en plaatwerk in de meeste tuinmeubelen. Aluminium is weerbestendig en licht van gewicht. Het moet ook stevig zijn en daarom is onze aluminium collectie voorzien van een 1,8 tot 2,0 mm dikwandig frame.

Het aluminium van GreenChair wordt voorzien van een poedercoating in kleur. De poedercoating is krasbestendig en maakt de tuinmeubelen nog beter bestand tegen de weersinvloeden. De poedercoating van GreenChair bestaat uit een Tiger coating, dit is de sterkste coating die verwerkt wordt op aluminium tuinmeubelen.

Aluminium is goed te verwerken tot de mooiste tuinmeubelen. Dat gebeurt door onze vakmensen samen met geavanceerde lasrobots. Wij vinden het van belang dat en de lasnaden mooi gepolijst zijn voor nog meer comfort en gemak.

De aluminium tuinmeubelen van GreenChair zijn van hoge kwaliteit. Daarom geven wij 5 jaar garantie op constructie en fabricagefouten op alle aluminium meubelen en overige elementen.

2. Staal

Staal is sterk en ook wat zwaarder als aluminium. GreenChair gebruikt staal in het frame van diverse, vaak wat fijnere tuinmeubelen. Ook vind je het terug in het stevige plaatwerk in de mee-verende rugdelen van onze loungesets. Het staal krijgt eerst een dubbele e coating, hierna wordt het gepoedercoat in de gewenste kleur..

Staal is robuust, zwaar en stevig maar heeft als klein nadeel dat het kan gaan roesten als het onbeschermd in contact komt met de buitenlucht. Bijvoorbeeld bij beschadiging van de poedercoatlaag. Oxidatie vindt dan uiteindelijk plaats en daarmee zie je op den duur roestvorming verschijnen.

Mocht er een kras in de poedercoating komen, dan is dit meestal goed te repareren met metaalverf.

Op onze stalen tuinmeubelen geeft GreenChair 2 jaar garantie op constructie- en fabricagefouten. En dat geldt ook voor onze elementen gemaakt van staal. Gebruiksschade valt niet onder de garantie.

 

3. All weather stof

GreenChair gebruikt all weather stoffen  op haar producten. Met een hoge kleurvastheid en een hoge weerbestendigheid: het is vuil- en waterafstotend, schimmelvrij én garandeert jarenlang buitencomfort.

De GreenChair all weatherstof op jouw tuinmeubelen of parasol beïnvloedt zeker de prijs van het product, daar moeten we eerlijk over zijn. Graag merken we hier bij op dat het een investering is voor jarenlang tuincomfort. En onze stof stof blijft ook mooi door de jaren heen. Het textiel van  GreenChair bestaat uit acryl vezels die tot in de kern zijn gekleurd. Daardoor verkleurt deze stof minimaal en is het UV bestendig. De stof krijgt daarbij ook een coating die beschermt tegen vuil en vlekken. De stof kan tegen hitte en vorst. Er is geen noemenswaardig onderhoud nodig voor deze stof, voor het reinigen van vlekken is een sopje van lauw water en zeep voldoende.

Op de kussens met de GreenChair all weatherstof krijg je een garantie van 5 jaar. Gebruiksschade valt buiten de garantie.

4. Olefin

Olefin outdoor textiel is een weerbestendige stof die gebruikt wordt op de kussens van diverse series van GreenChair. Het heeft een natuurlijke look & feel. Olefin is weerbestendig en het heeft verschillende unieke eigenschappen. De grondstof voor het maken van olefin is olie. Ja, echt waar. Al in een vroeg stadium van het productieproces wordt een kleurstof aan het product toegevoegd zodat deze in de kern aanwezig is. Dat maakt de stof zo kleurvast, UV-bestendig en waterafstotend. En daarom vinden we Olefin ook terug in de auto-industrie en voor technische sportkleding.

Het is van belang om je Olefin kussens schoon te houden: blad, groen, vogelpoep en “kleine ongelukjes” kunnen voor vervelende en nare vlekken zorgen. Uiteindelijk zullen die de stof gaan aantasten en dat wil je voorkomen. Enig onderhoud is dus gewenst want vlekken, gebruiksschade en weersinvloeden vallen niet onder de garantie.

Wij adviseren je om de kussens van je tuinmeubelen droog en schoon op te bergen wanneer je ze langere tijd niet gaat gebruiken. Een beschermhoes kan in het tuinseizoen ook de nodige bescherming bieden.

Veel Sunbrella- of Olefin kussenhoezen kunnen worden afgeritst, let er daarbij op dat er geen spanning komt te staan op de uiteinden van de ritsen. Vouw de vulling eerst dubbel in de hoes voordat je deze uit de hoes haalt. Je kunt de hoezen wassen op 30 graden, eventueel met een fijnwasmiddel. Het drogen van de hoezen doe je door ze de tijd te geven om uit de zon en uit zichzelf te drogen.

5. Textileen

Textileen is een kunststof waarbij polyesterdraden voorzien zijn van een coating. Textileen heeft een aangenaam zitcomfort, is licht in gewicht, onderhoudsvriendelijk, is sterk en duurzaam. En het is in alle kleuren te maken.

Er zijn verschillende kwaliteiten textileen en dat is te merken in de prijs van het eindproduct. Het kwaliteitsverschil zit ‘m in de vormvastheid van het doek en de neiging om al dan niet te scheuren bij hogere belasting. Ook de mate van bestandheid tegen vorst is een indicatie van kwaliteit.

6. Easy Dry Foam

Alle kussens van de meubelen van GreenChair zijn gevuld met EDF. Easy Dry Foam is een water- en luchtdoorlatend schuimrubber dat wordt gebruikt voor “all weather”-kussens in tuinmeubelen. Water loopt gewoon door het schuim heen en het is tevens schimmel- en rotwerend. Het is misschien iets steviger in hardheid/densiteit maar daar staat tegenover dat het na verloop van tijd nauwelijks iets van haar veerkracht zal verliezen. Dat is bij gewoon schuim zeker wél het geval.

Easy Dry Foam is volledig weerbestendig en zorgt voor jarenlang buitencomfort. Geen gesjouw meer met al die kussens als het weer plotseling omslaat. Nee, jouw tuinset staat altijd voor je klaar.

Het gebruik van Easy Dry Foam is ook een kwaliteitsindicatie, vandaar dat de combinatie met de all weatherstof van GreenChair voor de kussenhoezen samen als dé combinatite wordt gezien voor het beste buitenkussen: na een regenbui kun je vaak na een half uurtje al weer heerlijk genieten van jouw GreenChair tuinmeubelen.

7. Teak

In het assortiment van GreenChair wordt duurzaam en weerbestendig teakhout verwerkt. Teak is een hoogwaardig tropisch hardhout en wordt al sinds mensheugenis verwerkt en gebruikt voor tuinmeubelen.

GreenChair gebruikt uitsluitend onbehandeld teakhout. Het is goudbruin van kleur en hoe ouder het hout is, hoe donkerder de kleur van het hout zal zijn. Onder invloed van regen en zon zal de buitenste laag van het hout zilver-/lichtgrijs gaan verkleuren. Dat is een natuurlijke proces en dat zal altijd doorgaan. Indien je de houtkleur van teak wil behouden dan dien je het teak 2x per seizoen te voorzien van een nieuwe laag teakolie. Voorwaarde is dat het meubel daarbij absoluut droog moet zijn.

Door temperatuurverschillen en door afwisseling van vocht en droogte kunnen kleine haarscheurtjes in het teak ontstaan. Dit heeft geen effect op de kwaliteit of de duurzaamheid van het meubel.

8. HPL

HPL betekent High Pressure Laminate; HPL is onder hoge druk geperst kunststof en het wordt gebruikt in verschillende tafelbladen uit de collectie van GreenChair. HPL is uiterst weerbestendig en nagenoeg onderhoudsvrij.

We kennen HPL in diverse toepassingen zoals als gevelbekleding op gebouwen. Onder alle weersomstandigheden wordt hier van het HPL verwacht dat het vormvast, slijtvast en kleurvast is. En blijft. En geldt natuurlijk ook voor jouw tuintafel.

Maar wat is HPL precies; onder zeer hoge druk worden dunne laagjes kunststof gestapeld en onder een zeer hoge temperatuur samengeperst tot één geheel. Daardoor ontstaat een degelijk en ongekend hard product: HPL. HPL is er in diverse kleuren. GreenChair kiest voor een houtstructuur of betonlook. De HPL-tafelbladen worden onder facet geslepen, hierdoor ontstaat een subtiele en chique rand aan het blad.

De HPL-tuintafels zijn extreem krasbestendig, kleurvast en nagenoeg onderhoudsarm; meer dan een doekje en lauw water is er niet nodig om je HPL-blad mooi te houden. In de handel zijn HPL-beschermers te koop om het HPL één keer per jaar mee te behandelen en daarmee te bescherming tegen Uv-straling.

Op onze HPL-bladen geeft GreenChair een garantie van 5 jaar op constructie- en fabricagefouten. Gebruikssporen vallen niet onder de garantieregeling.

9. Rope

Rope wordt steeds populairder in de wereld van de tuinmeubelen en het is er in diverse varianten: dik, dun, rond of plat. Het is weerbestendig en ondanks dat “touw” doet vermoeden dat het stug en hard aanvoelt is het toch zacht en comfortabel. Daarnaast is rope ook erg sterk en flexibel en dus kun je er de mooiste meubels mee maken. Alle rope wordt met de hand aangebracht door de vakmensen van GreenChair.

De ronde draden zijn voorzien van een kunststof kern. Deze polypropyleen basis zorgt ervoor dat het touw minimaal uitrekt en neemt bovendien geen vocht op. Het omhulsel wordt gemaakt van een acryl stof, vergelijkbaar met de weerbestendige stof van onze tuinkussens. Dit omhulsel voelt zacht aan maar is zeer waterafstotend, Uv-bestendig en kleurvast. De platte rope varianten hebben eenzelfde mix van weerbestendige materialen, maar het polypropyleen materiaal is hier verweven met de acryl stof. Door deze techniek heeft het platte touw dezelfde eigenschappen maar krijgt het een heel andere uitstraling.

De rekbaarheid van rope is minimaal, het is een uitzonderlijk sterk materiaal. GreenChair geeft 5 jaar garantie op fabricage en constructiefouten. Mocht er onverhoopt schade ontstaan dan is het in de meeste gevallen goed te repareren.